Onnodig ziekteverzuim voorkomen

Werknemers die niet optimaal functioneren

Een werknemer meldt zich regelmatig voor een paar dagen ziek. Iemand is snel geïrriteerd en boos, of stelt zich juist onverschillig op voor beslissingen die het werk aangaan. Er is weinig te merken van betrokkenheid bij het werk, men laat steken vallen…

Met bezieling aan de slag

Veel werkgevers zullen vroeger of later te maken krijgen met deze problemen. Maar het kan ook anders. Mensen kunnen leren hun werk weer met plezier en bezieling te doen en optimaal te functioneren.

Stress op het werk

Mensen kunnen last krijgen van stress door verschillende factoren waar je als werkgever niet altijd direct invloed op uit kunt oefenen. Bezuinigingen die ingevoerd moeten worden bijvoorbeeld of regelgeving door de overheid opgelegd. Voor een werknemer ontstaat een onzekere situatie of er komt werk bij zonder dat dit gecompenseerd wordt door extra menskracht. Dit geeft boosheid en stress.

In het onderwijs en de zorg is de inhoud van het werk voortdurend aan veranderingen onderhevig. Vooral voor mensen die al langer meedraaien kan er hierdoor een gelatenheid ontstaan die negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het werk. Mensen voelen geen bezieling meer, de motivatie lijkt af te nemen. Het gevolg hiervan is weer dat mensen geen plezier meer in hun werk hebben.

Omgaan met stressveroorzakende situaties

Om een structurele oplossing voor hun problemen te vinden, wordt in een coachingstraject onderzocht waar het probleem vandaan komt. Moet iemand efficiënter met zijn of haar tijd om leren gaan? Denkt iemand negatief over zichzelf of over het werk? Dan is het zaak deze belemmerende overtuigingen om te buigen naar positieve. Heeft iemand moeite om open en direct te communiceren? Dan wordt hij/zij begeleid in het overwinnen van deze blokkades.

Gemotiveerd aan de slag

Aan het eind van een coachingstraject kunnen werknemers zelfbewust en energiek aan het werk. Men verandert de eigen werkwijze zodanig, dat men weer met plezier en ontspannen aan het werk gaat. Men leert open te communiceren en voelt weer hart voor de zaak.

Kosten

Een coachingstraject van zes bijeenkomsten kost € 675,00 excl. 21% btw.

Wat krijg je hiervoor?

  • Een intakegesprek waarna een plan op maat samengesteld wordt
  • vijf gesprekken van 1-1,5 uur
  • analyse van de huidige functie
  • een keuze uit testen die van belang zijn voor de cliënt zoals: 
test carrière–ankers, 
beroepskeuzetest, 
kwaliteiten- en vaardighedentest
  • een plan van aanpak waar de cliënt ook na het traject mee aan de slag kan
  • een verslag van de gesprekken voor de cliënt met een advies dat deze direct toe kan passen
  • een maand na afsluiting van het traject een feedbackgesprek.

Contact

Bel voor een afspraak of stuur een mail. Contact

Terug naar Trajecten